مستندات و آموزش کار با سایت


افزودن کیس جدید

عملکرد اصلی وبسایت مدوپارتو، همین به اشتراک‌گذاری شرح حال بوده و خواهد بود. ما محیطی را فراهم کرده‌ایم که بتوانید سریع‌تر و بهتر شرح حال بگیرید و در قالب درستی آن را همرسانی کنید یا برای بقیه ارائه دهید. پس از ثبت شرح حال می‌توانید آزمایش‌ها و تصاویر را به آن بیفزایید تا آن را غنی‌تر کنید.

عنوان:

این بخش برای عنوانی است که در صفحۀ اصلی سایت به نمایش در خواهد آمد. عنوان بهتر است خواننده را ترغیب به مطالعۀ کل مطلب شما بکند و در عین حال، تشخیص را در خود نداشته باشد.

توضیح:

این بخش هم برای توضیح بیشتر در زیر عنوان به کار می‌برد. پر کردن آن اختیاری است.

پیش‌متن:

هنگامی که شما شرح حال خود را ثبت کنید، می‌توانید آن را در قالب یک برگۀ شرح حال مشاهده کنید. حال اگر بخواهید پیش از آن برگه، توضیحی دربارۀ بیمار یا شرایط بدهید که مناسب هیچ یک از فیلدهای شرح حال نیست، می‌توانید در بخش پیش‌متن، آنچه که می‌خواهید را بنویسید.

سایر فیلدها:

تقریبا تمامی فیلدهای باقی مانده مربوط به شرح حال روزمره هستند و با آن آشنا هستید. برخی از این فیلدها اجبارا باید پر شوند که با علامت «*» مشخص شده‌اند. پر کردن برخی دیگر هم دلخواه است.

کمکم کن!

در بخش Review Of Systems و Physical Examination، دکمۀ «کمکم کن!» را مشاهده می‌کنید که در حال حاضر به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته. این بخش بسیار می‌تواند به کامل‌تر شدن شرح حال شما کمک کند و برای دانشجویان تازه‌وارد، فایدۀ زیادی خواهد داشت.
در بخش بررسی دستگاه‌ها، پرسش‌ها به صورت مثبت و منفی قرار دارند و با کلیک کردن بر روی علامت + یا -، کل متن درج می‌شود.
اما در بخش معاینۀ بدنی، باید ابتدا عنوان را انتخاب کنید و سپس نتیجۀ معاینۀ خود را هم برگزینید.
با اضافه کردن «*» در انتهای هر خط، آن خط را در برگۀ شرح حال به رنگ قرمز خواهید دید تا تاکیدی بر آن شده باشد.
همچنین بخش های مختلف معاینه و بررسی دستگاه‌ها را می‌توانید با «---» جدا کنید.
اگر می‌خواهید دسته‌بندی معاینه‌تان هم ذکر شود، در Tab باز شده، بر روی دکمۀ عنوان کلیک کنید تا عنوان هم برای شما درج شود.

لینک:

احتمالا این فیلد بیشتر از بقیه، شما کاربران را دچار کج‌فهمی می‌کند. در اینجا نباید لینک یک وبسایت دیگر را قرار دهید. بلکه باید برای مطلب خود لینکی انتخاب کنید تا در آن آدرس یافت شود.
مثلا اگر شرح حالی دربارۀ تنگی نفس و هموپتری نوشته‌اید، در این فیلد می‌توانید به صورت زیر بنویسید:
dyspnea-and-hemoptesia-01
وبسایت مدوپارتو این حق را برای خود درنظر گرفته که لینک مطلب شما را تغییر دهد تا تمام لینک‌ها از یک قاعدۀ کلی پیروی کنند.
اگر چنین متنی در فیلد لینک بنویسید، لینک مطلب شما به صورت زیر خواهد بود.
medepartout.ir/cases/hx/dyspnea-and-hemoptesia-01

دسته‌بندی تظاهرات:

در اینجا می‌توانید تظاهرات اولیۀ بیمار را برگزینید تا بعدا بتوانیم کیس‌ها را بر اساس تظاهراتشان دسته‌بندی کنیم. موارد موجود در حال حاضر کامل نیستند ولی گسترۀ وسیعی را شامل می‌شوند. اگر تظاهری به نظرتان آمد که در سایت وجود ندارد، به ما اطلاع دهید.

ثبت آزمایش‌ها و رسم نمودار

یکی از قابلیت‌های خوب سایت ما، قابلیت رسم نمودار به ساده‌ترین شکل ممکن است. کافیست پس از ثبت شرح‌حال، در صفحۀ مربوط به آن بر روی دکمۀ افزودن داده‌های آزمایشگاهی (Add Lab Data) کلیک کنید تا به برگۀ نوشتن داده‌های آزمایشگاهی وارد شوید.
در آن برگه، چهار مکان ورود داده می‌بینید.
شما می‌توانید هر یک پارامتر را در یک نمودار جدا رسم کنید و یا هر چند پارامتر را با هم نشان دهید.
اگر می‌خواهید پارامترها را به صورت دسته‌های چندتایی وارد کنید، می‌توانید آن‌هایی که اعداد نزدیک به هم دارند را در یک دسته بگذارید (مانند سطح پتاسیم خون و تعداد RBCها که بدون درنظر گرفتن واحد و عدد واقعی، اعدادی نزدیک به هم دارند) و یا می‌توانید موارد مربوط به هم را در یک دسته بگذارید (برای نمونه، تمام الکترولیت‌ها را در کنار هم بیاورید که البته در آن صورت، به دلیل تفاوت بازه‌های عددی، نمودار چندان جذاب و گویا نخواهد شد).

عنوان / Title:

هر دسته آزمایشی که ثبت می‌شود باید یک عنوان داشته باشد تا با آن نمایش داده شود. می‌توانید برای عنوان، نام مواردی که در این دسته آورده‌‎اید را ذکر کنید.

داده‌ها / Data:

مهم‌ترین بخش، همین محل وارد کردن داده‌هاست. شیوۀ وارد کردن، بسیار ساده است. هر پارامتر را در یک خط جداگانه قرار می‌دهید. جلوی نام آن یک «:» قرار می‌دهید و مقدارها را به ترتیب وارد می‌کنید و بین اعداد «,» می‌گذارید. بهتر است تماما به زبان انگلیسی وارد شود و پس از هر «,»، یک فاصله « » بگذارید.
بسیار پیش می‌آید که در سیر بستری، در یک زمان مواردی اندازه‌گیری می‌شوند و مواردی نمی‌شوند. اگر خواستید جای مقدار یک روز، خالی باشد، به جای عدد آن روز، از «-» استفاده کنید.
نمونه:
Ca: 8.5, 8.7, 8.7, - 9, 9.1, 8.8, -, 8.5
همینجا می‌توانید با فشردن دکمۀ Preview، ظاهر نمودار را مشاهده کنید و اگر مشکلی وجود دارد، آن را پیدا و حل کنید تا نتیجۀ نهایی، باب میل شما باشد.

توضیح / Description:

پر کردن این فیلد، دلخواه است. می‌توانید توضیحی دربارۀ این دسته آزمایش بنویسید تا در کنار نمودار نشان داده شود. مثلا اگر نوتروفیل‌ها در حال افزایش هستند، می‌توانید دلیل آن را در بخش توضیحات ذکر کنید. همچنین با توجه به اینکه شیوه‌ای برای نشان دادن UA وجود ندارد، می‌توانید در کنار سایر آزمایش‌ها، اینجا وضعیت آزمایش ادرار بیمار را هم توضیح دهید.

شروع از صفر:

حتما نمودارهایی را دیده‌اید که به جای آنکه از صفر شروع شوند، از عددی نزدیک به مقادیر نمودار آغاز شده‌اند. فایدۀ این کار، توانایی بررسی بهتر تغییرات است. اما اگر می‌خواهید نمودار شما از عرض صفر آغاز شود، می‌توانید تیک این بخش را بزنید.

دقت داشته باشید که تمام این موارد قابل تغییر هستند و همچنین پس از ثبت می‌توانید کل دسته را پاک کنید.
پس از ثبت داده‌ها به صفحۀ نمودارهای این شرح‌حال هدایت می‌شوید که با زدن دکمۀ «Add Lab Data» می‌توانید موارد دیگری را اضافه کنید. همچنین جلوی هر عنوان نموداری که ثبت کرده‌اید، گزینۀ Edit و Delete را برای ویرایش و زدودن دستۀ آزمایش‌ها می‌بینید.

medepartout | All Right Reserved © 2024

|